23 Şubat 2017 Perşembe

Kız ve Erkek İsimlerinin Karşılaştırılması

Günümüzde kız ve erkek isimleri seçiminde farklı kriterler bulunmaktadır. Ancak genel olarak kız isimlerinde 4 harf ya da 5 harf tercih edilmektedir. Erkek isimleri için de 4 ve 5 harfli isimlerin oldukça yaygın kullanıldığını söylemek mümkündür.

İsim Analizi sitesi olarak yapılan analiz sonuçları yukarıdaki sonuçları ortaya çıkarmış durumdadır. Ancak amerikada yapılan bir araştırmada erkek isimlerinde çok kısa hatta kısaltma isimlerinin tercih edildiğini, kadın isimlerinde ise uzun isimlerin kullanıldığı tesbit edilmiştir. Özellikle üst düzey yönetici erkekler Bill, John gibi kısa isimlerini kullanmaktadır. En çok bilinenleri Bill Gates, Bill Clinton, Steve Jobs olarak hemen söylenebilir. Üst düzey yönetici erkekler kısa isimlerini daha sempatik ve sıcak görünmek için tercih etmektedirler. İsimlerine takılmadıklarını ifade etmektedirler.
Ancak kadınlarda durum daha farklıdır. Erkeklerin aksine kadınlar uzun isimlerini tercih etmektedir. En önemli isimler arasında Eski İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher, Hillary Clinton, Kraliçe Elizabeth gibi isimler öne çıkmaktadır. Kadınlar daha uzun isimleriyle öne çıkmayı tercih etmektedirler.
En çok tercih edilen isimler genellikle dini isimler olmaktadırlar. Neredeyse tüm ülkeler için geçerli olan bir tercihtir. Bunun yanında doğa, kahramanlık gibi kriterler de isim seçmek için çok yaygın olarak tercih edilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder